Онкологијата го набави производот кој им помага на пациентите со рак

Неодамна европските медицински научници во соработка со бугарските медицински експерти го донесоа VITACEPTIN®, важен производ за болните од рак и луѓето изложени на смртоносна болест која забрзано се шири во светот.

VITACEPTIN® е револуционерен производ кој моментално нема конкуренција на пазарот.

Поради максималната активност на антитуморните и имуностимулативните својства, производот максимално се користи во различни болници во светот.

Низа клинички анализи потврдуваат дека, благодарение на силните антитуморни својства, VITACEPTIN® им помага на онколозите до тој степен што ги елиминира несаканите ефекти од хемотерапијата и ласерската терапија.

Многу лекари велат дека тоа е главниот активатор во созревањето на дендритичните клетки. Ако досега овој метод се користеше за вакцини, во последните години се користи во борбата против латентни болести. Накратко, дендритичните клетки го обезбедуваат главниот антиген на Т-клетките, кои се дел од стекнатиот и вроден имунитет. Заедно со Б-лимфоцитите, тие ја поддржуваат имунолошката меморија. Секако, добрите критики не застануваат тука – VITACEPTIN® ја стимулира активноста на имунолошкиот систем преку зголемување на производството на НК-клетките кои се природни убијци. Несомнено, конвенционалниот третман е од суштинско значење, но состојбата на телото по голем број терапии е иста како и по нуклеарен напад. Клетките на ракот се уништуваат, но исто така се уништуваат и корисните бактерии и клетки кои се дел од имунолошкиот систем. Клетките се блокирани од големо количество токсини. Паразитите брзо се размножуваат и ја блокираат нормалната функција на имунолошкиот систем. За лекарите секогаш се поставувало прашањето: „Кога ќе се најде производ кој ефикасно ја ублажува состојбата на болните од рак, но и помага да се избегнат бројни неповолни состојби кои се јавуваат за време на хемотерапијата (повраќање, замор, губење на апетит итн. ) гастроинтестинални проблеми, анемија итн.? ”

Со VITACEPTIN® за време на хемотерапија, пациентите:

Немаат губење на апетит и немаат симптоми на гадење и повраќање;
Се чувствуваат енергично, не уморно и исцрпено,
Имаат нормални движења во дебелото црево и чистење во гастроинтестиналниот тракт;
Се со регулирано ниво на шеќер во крвта;
Имаат намален ризик од анемија.

VITACEPTIN® покажува високи резултати во лекувањето на различни видови на рак, дури и во напредни фази. Има природен состав кој поддржува конвенционален третман без потреба од тоа.

Аспектите на антитуморната функција на VITACEPTIN® вклучуваат:

Активатор во дегенерација на дендритичните клетки;
Инхибиција на цистични циклуси;
Индукција на апоптоза и антипролиферативна активност;
Антивоспалително дејство;
Анти-ангиогенеза;
Инхибиција на метастази.

VITACEPTIN® ја зголемува и стимулира активноста на имунолошкиот систем преку зголемување на производството на NK клетки.

За време на длабинските студии, многу научници открија дека екстрактите од лековити растенија во производот, имено Iresine celosia и Petiveria allicea, се главните активатори во процесот на формирање на дендритичните клетки. Овој процес е поделен во три фази:

Првата фаза се базира на презентација на антигени на Т-клетките и нивно активирање;
Втората фаза ја вклучува нивната улога во индукцијата на имунолошка толеранција;
Третата фаза - нивното значење за зачувување на имунолошката меморија заедно со лимфоцитите.

VITACEPTIN® делува како интензивен детоксификатор, кој го прекинува процесот на интоксикација во клетките, го збогатува организмот со кислород и супстанции со антиоксидантно дејство, ја стимулира коскената срцевина и тоа резултира со формирање на еритроцити и хемоглобин.

Производот ја стимулира главната функција на црниот дроб за детоксикација на телото, чистејќи го од акумулираните токсини поради хемотерапија и третман.

Кога и како се користи VITACEPTIN® ?

За време на третманот: VITACEPTIN® треба да се зема пред, за време и после хемотерапија: 1 таблета 3 пати на ден, по можност 30 минути пред оброците.

Важно: 

VITACEPTIN® не треба да се прекинува за време на хемотерапијата.

Во случаите кога во телото се развива нова туморска клетка, VITACEPTIN® поради својата антитуморна активност придонесува за нејзино уништување пред да почне да се растура, акумулира и формира туморска маса.