VITACEPTIN®, ИНОВАЦИЈА ВО ОНКОЛОГИЈАТА

 

Го правиме животот подобар

 
 
 
 
 
 
Го правиме животот подобар
 

Што е VITACEPTIN®?

 
 
 
 
Vitaceptin ® е моќен антиоксиданс кој помага во борбата против ракот и неговата превенција, го детоксицира телото и работи на зајакнување на имунолошкиот систем при стрес, исцрпеност и болести.
 
 
 
 
Vitaceptin ® се користи како додаток на воспоставените конвенционални третмани и терапии за рак - хемотерапија и терапија со зрачење.
 
 
 
 
Vitaceptin ® помага да се запре растот на клетките на туморот без да му наштети на телото.
 
 
 
 
Vitaceptin ® помага во намалување на шеќерот во крвта и ја подобрува дигестивната функција.
 
 
 
 
 
 
 
 
Конвенционалниот третман на ракот е неспорно ефикасен, но често покажува ниска селективност бидејќи влијае и на нормалните клетки. Ова доведува до сериозни несакани ефекти.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Го правиме животот подобар

 
Создаваме иновации за да овозможиме ефикасен третман и да го подобриме квалитетот на човечкиот живот.
 
 
 
 
 
 
 

За производот

 
Vitaceptin ® помага да се надминат несаканите ефекти од хемотерапијата и терапијата со зрачење. Прифатено како додаток на главната терапија влијае на текот на ракот, со различни механизми вклучени во процесите на превенција и зголемување на антитуморната активност на здравите клетки во засегнатиот организам.
 
 
 
 
 
 
 
 

Кои се активните супстанци на Vitaceptin?

 
Vitaceptin ® е создаден како резултат на напорите да се најде производ од природно потекло и својства, поддржувајќи го имунитетот со максимална антиоксидантна активност, покажувајќи антитуморни својства и има 100% природен состав.
 
Vitaceptin ® е од растително потекло и содржи биолошки активни природни компоненти Iresine celosia и Petiveria alliacea .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Како функционира Vitaceptin®:

 
 
 
 
 
Ги блокира реактивните слободни радикали. Радикалите поврзани со антиоксиданси не се опасни за телото.
 
 
 
 
 
 
 
 
Апсорбира и отстранува токсини, радионуклиди и штетни материи, детоксифицирајќи го телото.
 
 
 
 
 
 
 
 
Поради своите антиоксидантни својства, Vitaceptin ® донира слободни електрони на радикалите, ги деактивира и ги неутрализира. Процесот на делење на слободните радикали е прекинат и откако ќе се деактивираат, тие немаат штетно дејство врз клетките.
 
 
 
 
 
 
 
 
Витацептинот го поддржува имунолошкиот систем преку прекинување на процесот на интоксикација во клетките, го збогатува телото со кислород и антиоксиданси, ја стимулира коскената срцевина и тоа доведува до формирање на повеќе црвени крвни зрнца (еритроцити) и хемоглобин.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Како се зема Vitaceptin®?

 
Пред, за време и после зрачење или хемотерапија: 3 таблети 3 пати на ден 30 минути пред оброците.
За превенција и детоксикациски ефект: 2 таблети два пати на ден 30 минути пред јадење.
 
Колку таблети содржи Vitaceptin ® :
 
 
 
 
 
Едно пакување Vitaceptin ® содржи 10 блистери од 9 таблети (вкупно 90 таблети по пакување).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Побрза и поефикасна детоксикација на телото, блокирана од огромното количество токсини поради терапија со зрачење и хемотерапија.
 
 
 
 
Vitaceptin ® п омага да се надминат несаканите ефекти од хемотерапијата и терапијата со зрачење кај пациентите заболени од рак.
 
 
 
95-nov
 
Придонесува за намалување на шеќерот во крвта и ја подобрува функцијата на дигестивниот систем.
 
 
 
95-nov
 
Лекот е компатибилен со сите воспоставени конвенционални третмани и терапии за рак.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

За нас

 
Медикал Фарм нуди високо квалитетни и потребно терапевтски производи кои значително го подобри животот на потрошувачите во одредени медицински состојби.

Vitaceptin ® сега се продава и во Република Северна Македонија: Во Тетово, во синџирот на аптеки BLEMEDICA и аптека AORTA FARM и во синџирот аптеки ЕУРОФАРМ и ЗЕГИН низ територијата на Република Северна Македонија.